+38 063 859-45-85
Відділ продажу
Відділ продажу
Гаряча лінія подтримки
Замовити дзвінок
Режим роботи:
Пн-Пт 8:00 - 19:00;
Сб-Нд 9:00-18:00

Яку сумку обрати: з ручкою чи плечовим ремінцем?

Сумка — один із основних аксесуарів, з якими ми ходимо на роботу, навчання, прогулянку з друзями, мандруємо. Зручність, практичність та функціональність цього виробу багато в чому залежать не тільки від форми та матеріалу сумочки, а й від її ручок. Причому справа навіть не в їхньому зовнішньому вигляді, а в довжині.

Найчастіше виробники використовують ручки для сумки невеликого розміру або довші, щоб носити аксесуар на плечі. Кожен із варіантів має свої плюси та мінуси, особливості, які варто вивчити перед покупкою модного аксесуара.

З якими ручками краще вибрати сумку?

Короткі ручки – класичне оснащення жіночих та чоловічих сумок. Можуть бути присутніми як на мініатюрних вечірніх клатчах, так і на ділових, дорожніх, спортивних та повсякденних моделях.

Такі сумочки можна носити в руці, для чого передбачено одну або дві ручки у формі кола або півкола, квадрата. Невеликі моделі можуть мати ремінець, який розташовується не звично зверху і по центру, а на бічній стороні.

Сумка жіноча з ручками великого розміру цілком підходить для носіння не тільки в руці, а й на одному плечі. Останнім часом стали популярні моделі-трансформери. Є сумкою-рюкзаком, в якій, крім основної ручки, посередині тильної сторони передбачено 2 ремінці, які дозволяють носити аксесуар за плечима. Дизайн моделей може бути спортивний, і casual, і досить гламурний.

Матеріали, види та кольори сумочок з ручками

Ручки можуть бути виготовлені з різних матеріалів, що впливає на довговічність використання та зовнішній вигляд. Деякі умільці вважають за краще використовувати не звичну шкіру чи тканину, а пряжу. Ручки для сумки гачком можуть бути пов'язані на замовлення з урахуванням усіх побажань та смаків майбутнього власника унікального аксесуара. Круглий джгут, колосок, простий шнур, "гусеничка" - варіантів для рукоділок безліч. Незвичайний дизайн та ручна робота є основними перевагами в'язаних сумочок. Відомі модні бренди, такі як Dolce & Gabbana, Alberta Ferretti, Tory Burch, регулярно демонструють у своїх колекціях плетені та в'язані аксесуари.

Виробники можуть використовувати декілька видів матеріалів в одному виробі. Гармонійна комбінація різних фактур та кольорів дозволяє створювати аксесуари, які доповнять будь-який образ. Наприклад, сумки з чорною ручкою можуть мати передню та задню стінку у білих, синіх, червоних, зелених та інших тонах. Багато хто воліє зупинити свій вибір саме на темному відтінку ручки, оскільки він вважається немарким і практичним.

Чорний та коричневий – класичні кольори, які використовуються для жіночих та чоловічих сумок з ручками. У базовому гардеробі подібні вироби практично у кожного. До класики належать білі, бежеві сумочки. Вони можуть мати контрастні за кольором ручки.

Яскраві вироби здатні освіжити образ, стати акцентною деталлю, підтримати інші аксесуари. Вибирайте червону, помаранчеву, бірюзову, смарагдову, яскраво-жовту сумку з двома ручками в пару до однотонного плаття або костюма, джинсів, щоб додати фарб своєму аутфіту. Причому взуття вже не обов'язково повинне тон у тон збігатися з сумочкою, туфлі можуть бути нейтральних відтінків. А яскравий аксесуар можна вдало поєднувати з такого ж кольору сережками, браслетом, хусткою і навіть лаком на нігтях.

Найбільш затребуваними та популярними залишаються сумки з короткими ручками, які можуть бути різноманітних форм, розмірів та кольорів. Такі моделі виготовляються для жінок та чоловіків. Вибирайте:

  • Шкіряні ручки для сумок, якщо потрібний якісний аксесуар для щоденного носіння. Натуральна або екошкіра має презентабельний зовнішній вигляд, тактильно приємна. Якісний матеріал стійко переносить вплив вологи, сонячного проміння, не тріскається від перепаду температур.
  • Дерев'яні ручки для сумок, коли потрібний креативний аксесуар. Виготовляються із натурального дерева, можуть бути покриті фарбою, обв'язані нитками. Аксесуари з екологічних матеріалів завжди у тренді. Найчастіше у продажу можна зустріти сумку з круглими дерев'яними ручками, але можуть бути й інші форми.
  • Тканинні, коли потрібно створити легкий образ. Сумочки з тканини гарні не лише для пляжу, а й для повсякденного життя. Легкі, місткі, невибагливі у догляді та легко складаються при непотрібності – такі моделі популярні у жінок різного віку.
  • Сумка з маленькими ручками оптимально підійде для вечірки, походу в кіно та театр, створення ділового образу. Серед таких моделей є такі статусні варіанти, як Kelly bag – витончений та дуже дорогий аксесуар від Hermes. Сумочка трапецієподібної форми має одну коротку ручку. Додатково в комплекті йде регульований плечовий ремінь.
  • Сумка-саквояж є виріб середнього або трохи більше середнього розміру. Має одну маленьку ручку. Це оригінальний варіант дорожньої валізи, але може використовуватися і як повсякденний атрибут.
  • "Фрейм бег" - сумочка з жорсткою рамкою в області застібки. Місткий аксесуар носять у руках, так як модель не передбачає наявність довгого ременя і має лише коротку ручку. Можливо як великого розміру, і мініатюрного.

Як бачите, варіантів сумочок із ручками дуже багато. Можна вибрати потрібну модель на всі випадки життя. Купуючи сумку з невеликою ручкою, врахуйте, що під час носіння одна рука постійно буде зайнята аксесуаром. Якщо потрібний варіант, який залишає вільними обидві руки, зверніть увагу на моделі з плечовим ремінцем у комплекті, який можна пристебнути або відстебнути за потреби.

Якою має бути довжина ручок сумки?

У цьому параметрі важливо відштовхуватись від власного відчуття комфорту. Одні вважають за краще носити сумки в руці, інші - на згинанні ліктя, треті - на плечі, четверті - різними способами.

Якщо з довжиною коротких ручок все ясно: беремо сумочку в руку і визначаємо комфортно чи ні із запропонованим розміром, то моделі з плечовим ременем вимагають знання певних правил.

При виборі довжини ремінця треба враховувати зростання та особливості фігури. Такі сумки зазвичай розташовуються на рівні талії або трохи нижче. Врахуйте, що занадто довгий ремінець може стати причиною того, що сумочка заважатиме при ходьбі, а короткий зробить аксесуар незручним у використанні.

Сумка з ременем на плечі повинна знаходитися в 10-15 см від талії вниз, тоді вона добре виглядає, її зручно відкрити / закривати, діставати необхідні речі.

Вироби із середньої довжини ремінцем можна носити і в руці, і на плечі. При виборі дорожнього варіанту зверніть увагу не тільки на довжину, але і ширину ручки. Сумки з широкими ручками досить зручні в носінні, ремені не врізатимуться в долоню, коли потрібно перенести поклажу.

Особливості та види сумок з плечовим ремінцем

Чоловічі і жіночі сумки можуть мати ремінь на плечі на додаток до основних ручок або комплектуватися тільки ним. Це популярний варіант для тих, хто вважає за краще, щоб обидві руки були вільні.

Ремені для сумок можуть виготовлятися з:

  • натуральної чи штучної шкіри;
  • синтетичної плетеної стрічки;
  • натуральних тканин;
  • комбінації матеріалів.

Вже понад 60 років не виходять із моди сумки з металевими ручками. Ремінець-ланцюжок уперше представила легендарна Коко Шанель на своєму фірмовому чорному ридикюлі. З цього часу сумочки з довгими металевими ременями міцно влаштувалися в колекціях модних дизайнерів і поступово перейшли до мас-маркету.

У металеві ланки ланцюжка можуть бути вплетені тканинні або шкіряні ремінці під основний колір виробу. Виглядають такі аксесуари досить нетривіально і здатні доповнити як вечірнє вбрання, так і casual-образ.

Плечовий ремінець для сумки, незалежно від матеріалу виготовлення, зручний у використанні за рахунок можливості носити виріб на та через плече. В останньому випадку сумочка не заважатиме робити покупки, прогулюватиметься, перебуватиме у поїздці.

Основні види сумок з плечовим ремінцем:

  • Shopper bag - об'ємна та містка модель на довгих ручках, в яку здатне поміститися велика кількість речей. Найчастіше випускається у формі прямокутника чи квадрата. Шоппер має лише одне відділення, у ньому немає застібки.
  • Кросбоді — невеликі вироби, які носять через плече, навскіс. Розміри сумочки не дозволяють переносити у ній багато речей. Але кроссбоді оптимально підходять для телефону, гаманця, косметички, інших необхідних дрібниць.
  • Хобо – м'яка містка модель у формі півкола. Відрізняється наявністю однієї подовженої ручки, яка становить одне ціле із виробом. Таку сумочку носять на плечі.
  • Месенджер - сумка на довгому ремінці, що має відкидну кришку-клапан. Усередині є кілька кишень і 2-3 відділення. Сумки-месенджери випускають і для жінок, і чоловіків. Це зручний аксесуар для повсякденного використання.
  • Сумка-сідло - модель на довгому ремені із закругленою формою нижньої частини. Спочатку використовувалася як сумка, яку вершники кріпили до сідла. Сучасні моделі є невеликими аксесуарами з жорсткої, що тримає форму шкіри, які можна носити на плечі або як кроссбоді.

Всі ці моделі поєднує ряд переваг. Завдяки широким лямкам вага сумки та вмісту пропорційно розподіляється по плечах та спині. Руки завжди залишаються вільними, тому комфортно подорожувати або ходити торговим центром.

На відміну від коротких ручок довгі ремінці на сумках можуть бути знімними. Багато світових брендів, таких як Fendi, Valentino, Gucci та інші випускають плечовий ремінь як самостійний аксесуар. Не обов'язково купувати нову сумочку, достатньо обіграти її ремінцем іншого кольору, матеріалу з принтом або однотонним. Можна навіть створити власну колекцію наплечних ременів і змінювати залежно від образу та настрою.

Відстебнувши ремінець на невеликій сумочці, можна легко перетворити її з повсякденної моделі на вечірній клатч. Це дозволяє експериментувати з образами, причому не витрачати кошти на величезну кількість аксесуарів.

Яку сумку вибрати?

Можна вибрати одну сумочку з ручками та ще одну з плечовим ременем. Так у вас будуть варіанти під будь-які стилі одягу. Практично всім базовим моделям в комплекті надається плечовий ремінець, так що можна спробувати носити сумочку різними способами і визначити для себе, який зручніше.

Функціонал моделей з ручками та плечовим ремінцем залежить від виду та виробника сумки. Обидва варіанти можуть мати велику кількість внутрішніх та зовнішніх кишень, відділень.

Розмір сумочки варто підбирати в залежності від її призначення. Якщо вам потрібна модель для покупок, то об'ємні аксесуари на плечовому ремені те, що потрібно. Прийти в театр доречніше з міні-клатчем. Такі види, месенджери та кроссбоді популярні для повсякденного використання, оскільки вміщають все необхідне сучасній людині.

Як визначитися із стилем сумки? Тут все індивідуально: комусь подобається мінімалізм та прямі лінії, комусь – яскравий декор та фурнітура. Важливо, щоб сумочка з дизайну вписувалася у ваш загальний стиль. Хоча при вмілому поєднанні контрастів можна створити досить незвичайні та цікаві образи.

Для допомоги у виборі модної сумки можна звернутися до консультантів нашого інтернет-магазину. Широкий асортимент моделей дозволить підібрати варіант, який повністю задовольнить клієнта за вартістю та характеристиками.

Ми використовуємо файли cookie, щоб сайт був краще для Вас.